23 de nov. 2010

ENDURIMENT DE PENES v's MESURES PENALS ALTERNATIVES

Molts de nosaltres podríem acabar a la presó. No em malinterpreteu, només és una reflexió. Vull dir que la vida és imprevisible. Tots la podem *cagar! Perquè tots som humans encara. Tots ens hem saltat alguna vegada, d'una manera o altra, les lleis del nostre país. Un simple fet com agafar el cotxe després fer una cervesa sortint de treballar o d'anar a sopar, poden tenir conseqüències dràstiques, avui en dia, segons els factors i circunstàncies en que es produeixin. I, perquè no, podríem acabar a la presó.
Existeixen mesures penals alternatives que, ben segur, tindríen el mateix efecte mitigador de les presons. I dic "tindríen" perque no s'apliquen. L'enduriment del codi penal no té perquè comportar menys delictes. El que sí comporta son més presos a les presons.




   
Actualment les dades quant a població reclusa a Catalunya superen els 10.500 presos, xifra considerablement superior a les places penitenciàries.

_______________________________________________________
(*no he trobat frase més explícita).

2 comentaris:

  1. Que algo no funciona en la Sociedad se hace evidente si volvemos la mirada hacia las clases más desprotegidas y también hacia la forma en que se plantea el trato hacia los que delinquen, se hace necesaria una revisión profunda sobre lo que se pretende, pero al mismo tiempo sería importante incidir en la importancia de la educación infantil para evitar conductas delictivas. Per cert, molt interesant el Blog, anim i endavant!!!

    ResponElimina
  2. Si, tot això és molt maco i és el que s'hauria de fer. Crec fermament en l'educació com el medi per a prevenir el delicte. Però el que està passant en la vida real és molt diferent i la societat cada vegada més violenta. Quan se n'adonaran els polítics que per moltes presons que facin el creixement de la població reclusa anirà sempre per endavant? Què faran després? Reduïr penes? És una vergonya...

    ResponElimina