15 de gen. 2012

2011 ANY INTERNACIONAL DEL BOSCOS

El 20 de Desembre del 2006 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució per la qual es declarava el 2011 Any Internacional dels Boscos. 
Amb aquesta declaració es vol conscienciar a la població mundial de què els boscos són part integrant del desenvolupament sostenible del planeta pels seus beneficis econòmics, socioculturals i ambientals que proporcionen. 

Entre les activitats commemoratives de l'any Internacional dels Boscos figura la difusió i l'intercanvi de coneixements sobre estratègies pràctiques que afavoreixin l'ordenació forestal sostenible i el retrocés de la desforestació i degradació dels boscos. Amb aquest propòsit s'organitzaran activitats i iniciatives que ajudin a conscienciar de la necessitat d'intervenció de les persones per a conservar-los.

La Campanya dels Mil Milions d'Arbres és una de les iniciatives en què el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) promou la plantació d'arbres que s'adeqüin a les condicions locals mediambientals. Des de l'inici d'aquesta campanya l'any 2006, milers de persones, escoles, governs, empreses i altres organitzacions de tot el món, han plantat arbres en nom del desenvolupament sostenible. Nosaltres també volem donar-hi suport i participar en aquesta campanya plantant un arbre al Bosc de Can Ginebreda.

"El simbolisme de la plantació d'un arbre té una força universal en totes les cultures i en totes les societats de la Terra, i és un mitjà que permet als homes, dones i nens participar en la cerca de solucions a la crisi del medi ambient".    AL GORE

"Quan plantem arbres, plantem les llavors de la pau i l'esperança"                         WANGARI MAATHAI

"Els arbres són poemes que la Terra escriu en el cel. Els tallem i els convertim en paper, per a poder deixar constància del nostre buit"
KAHLIL GIBRAN

"El bosc és un organisme peculiar d'amabilitat i benevolència sense límits que no exigeix rés per sobreviure i prodiga generosament els productes de la seva vida i activitat, i ofereix protecció a tots els éssers".           SUTRA BUDISTA

"Per a mi, la naturalesa és sagrada; els arbres són els meus temples i els boscos les meves catedrals".       MIKHAIL GORBACHEV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada